Novinky

06.04.2017 16:04

Zbierka


 

 

Deň narcisov je jedinečná verejno - prospešná zbierka Ligy proti rakovine.

V roku 2016 sa konal jubilejný 20. ročník.

Ulice miest a obcí v jediný deň v roku zaplavujú žlté narcisy.

Každý, kto si narcis pripína na svoj odev, vyjadruje týmto gestom podporu a spolupatričnosť s tými, ktorí bojujú s rakovinou.

Zajtra, my deviataci, sa staneme dobrovoľníkmi a budeme robiť zbierku v priestoroch našej školy aj mimo nej. Spoznáte nás podľa žltého trička a žltých narcisov, ktoré budeme pripínať na vaše oblečenie.

Vhodením dobrovoľného príspevku do pokladničky dobrovoľníkov Dňa narcisov zároveň pomáhate zbierať finančné prostriedky na konkrétnu praktickú pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám na celom Slovensku.

Vďaka  podpore v roku 2016 sa podarilo na Slovensku dosiahnuť najvyšší výnos v histórii zbierky, a to sumu 1 043 597,41 EUR. 

Umožnila sa nielen realizáciu dlhoročných projektov, ale i pridanie nových, zaujímavých programov, či ich výrazná finančnú podpora. 

Kto to organizuje? Liga proti rakovine.

Liga proti rakovine počas celého roka pripravuje projekty a programy, ktorými pomáha pacientom v ich konkrétnych problémoch, situáciách a výzvach. Okrem toho sa stará o prevenciu a informovanosť celej verejnosti, podporuje zdravotnícke zariadenia, nemocnice, iné občianske združenia i výskum v oblasti liečby onkologických ochorení.

Pripnutím žltého kvietku v Deň narcisov vysielame onkologickým pacientom odkaz, že nie sú vo svojom ochorení sami, že ich boj sa týka nás všetkých, a že majú našu podporu.

Zapoj sa zajtra, spoznáme sa podľa žltých narcisov.

Jeden necháme aj pre teba.    

Ďakujeme!