Novinky

16.03.2018 14:02

Oznam


Pomáhame opusteným zvieratkám

Už deviaty rok organizujeme na škole zbierku pre opustené zvieratká v košickom útulku. Ako sa môžete zapojiť?

Môžete doniesť: staré deky a plachty, uteráky, ryžu, cestoviny, ovsené vločky, suché pečivo, granuly, psie salámy a konzervy, obväzový materiál, čistiace prostriedky a všetko, čo vaši domáci maznáčikovia už nepotrebujú – vôdzky, misky, oblečenie, hračky.

Súčasťou je aj finančná zbierka „10 centov pre zvieratko“. Aj tá malá minca túlajúca sa vo vrecku môže pomôcť. Ak by každý žiak a učiteľ školy prispel naozaj iba touto mincou, nazbierali by sme vyše 75 Eur, čo pokryje nákup ryže na týždeň pre všetkých psíkov alebo zaočkovanie 10 psíkov. Pomôžete aj tento rok prekročiť túto sumu?

Pre majiteľov psíkov máme aj novinku. Sú ňou hračky z flisu, ktoré sme vlastnoručne uplietli. Kúpte 1 hračku a potešíte dvoch psíkov. Svojho doma novou hračkou a psíka v útulku svojim príspevkom.

Na vaše dary čakáme od pondelka 19.marca až do veľkonočných prázdnin vždy ráno pred vyučovaním od 7,30 do 7,55 a cez veľkú prestávku po 3. hodine na prízemí. Výnimkou je streda 21.3., kedy bude zbierka prerušená z dôvodu testovania deviatakov.

Tešíme sa na Vás a Vaše dary pre zvieratká.

Žiaci 5.B

 

Zber vrchnáčikov

Tretí rok zbierame aj vrchnáčiky z PET fliaš. Firma, ktorá tieto vrchnáčiky spracováva, finančne podporuje rôzne organizácie, ktoré to potrebujú. Naša posledná zbierka putovala zvieratkám, teraz by sme chceli podporiť choré dievčatko s detskou mozgovou obrnou.

Nevyhadzujte do koša to, čo môže iným pomôcť. Zbernú nádobu nájdete po celý rok na prízemí.

 

Zbierka pre Charity shop

Naša škola sa stala partnerom obchodu Charity shop v Košiciach. Je to obchod založený neziskovou organizáciou , ktorá pomáha ľuďom v núdzi.

Zbierku pre nich už organizovali triedy VIII.A a VI.C. Boli sme požiadaní ako škola, či by sme pomohli zbierkou uterákov, osušiek, obliečok, ktoré majú teraz nedostatok.

Povedali sme, že sa pokúsime. V týždni, keď bude zbierka pre nechcené zvieratká, noste opraté a vyžehlené, nie roztrhané uteráky, osušky, oblečky, či utierky na miesto zbierky pre útulok. Bude tam skupina žiakov, ktorí ich budú ukladať do krabíc. Aj v apríli budete môcť zbierať v triedach a potom, keď ukončíte zber, donesiete nazbierané veci do VI.C triedy.

Ďakujeme v mene tých, ktorým takto pomôžeme.