Novinky

10.02.2015 19:07

Darovanie


Vážení rodičia a priatelia školy,

Vaše rozhodnutie darovať  2% z dane za rok 2013  Rodičovskému združeniu pri našej škole umožnilo získanú sumu 9 927,14 € použiť na financovanie 1. etapy renovácie športovej plochy ihriska. Ďakujeme Vám v mene Vašich detí.

 

Možnosť poukázať dve, v prípade dobrovoľníkov až tri percentá zo zaplatenej dane, majú fyzické aj právnické osoby aj tento rok. Preto si Vás dovoľujeme osloviť s prosbou o poskytnutie 2% zo zaplatenej dane z príjmov podľa zákona  č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov za zdaňovacie obdobie roku 2014 nášmu Rodičovskému združeniu pri ZŠ Park Angelinum.  

2% by sme chceli použiť na vytvorenie odbornej prírodovednej učebne a dofinancovanie 2. etapy renovácie školského ihriska (multifunkčné ihrisko).

 

Ak sa rodič, ktorý je v pozícii zamestnanca rozhodne nám darovať 2% (3%), je potrebné, aby vypísal tlačivo Vyhlásenie o poukázaní 2% (3%) a u svojho  zamestnávateľa si vyžiadal tlačivo Potvrdenie o zdaniteľnej mzde za daný kalendárny rok a obidve tlačivá potom odovzdá v kancelárií školy alebo na príslušnom daňovom úrade.

 

Tlačivo Vyhlásenie o poukázaní sumy do výšky 2% resp. 3% zaplatenej dane si môžete siahnuť a vyplniť TU.

 

Ak je rodič podnikateľom – SZČO, alebo právnickou osobou, nevypisuje tieto tlačivá, ale na darovanie 2% (3%) použije tlačivo DAŇOVÉ PRIZNANIE a na poslednú stranu vpíše údaje:

IČO/SID:  17319617/321

Právna forma: OBČIANSKE ZDRUŽENIE

Obchodné meno (názov): RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE PRI ZŠ PARK ANGELINUM, KOŠICE

Sídlo – Ulica: PARK  ANGELINUM  8

PSČ: 04001

Obec: KOŠICE

  

Dôležité termíny:

  • do 31. marca 2015 - Podanie daňových priznaní zo strany daňovníkov (FO), ktorí podávajú daňové priznanie + podanie daňových priznaní právnickými osobami - Vyhlásenie je už súčasťou daňového priznania
  • do 30. apríla 2015 - Zasielanie vyhlásení zo strany daňovníkov, za ktorých daňovú povinnosť vyrovná zamestnávateľ (zamestnanec okrem vyhlásenia zasiela aj Potvrdenie o zaplatení dane)

 

Viac informácií, ktoré by Vás mohli zaujímať, získate  na stránke www.rozhodni.sk.

Informácie o našom Rodičovskom združení pri ZŠ Park Angelinum nájdete aj na www.dvepercenta.sk.

 

 

Dovoľte vyjadriť Vám našu vďaku, ak sa rozhodnete prispieť Vašimi 2%  na skvalitnenie vyučovacieho procesu v našej škole.