Novinky

03.02.2016 19:07

Oznam


Vážení rodičia, milé deti,

dovoľujeme si Vás osloviť o spoluprácu a byť účastní pri aktualizácii nových receptúr do školských jedální a to zeleninových, bezmäsitých a zemiakových pokrmov. Táto aktivita pod názvom „Aktualizácia Materiálovo-spotrebných noriem na rok 2016 očami deti“ sa organizuje na rozšírenie receptúr, ktoré si navrhnú samotné deti.  Mali by to byť pokrmy, ktoré  sa varia doma a sú vaše obľúbené.

Získané vhodné receptúry budú pracovnou skupinou vedúcich školských jedální v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice spracované, odvarené a odoslané na MŠVVaŠ SR.

Pri posudzovaní nových noriem a ich zaradení do praxe sa bude vychádzať z nasledovných odporúčaní:

    • zníženie príjmu tuku, spotreby soli, preferovať soľ s obsahom jódu,
    • zníženie spotreby jednoduchých cukrov,
    • zvýšenie spotreby vitamínu C,
    • zvýšenie spotreby vlákniny,
    • zvýšenie spotreby rastlinných bielkovín.

 

     Žiaci, ktorých najvhodnejšia a najlepšia receptúra bude zaradená do Materiálno-spotrebných noriem aktualizovaných v roku 2016, budú odmenení zaujímavou cenou na metodickom dni pri príležitosti Svetového dňa výživy.

     Tento návrh na aktualizáciu Materiálno-spotrebných noriem očami deti bol navrhnutý s cieľom, že si ich navrhnú samotné deti a že budú mať svoje vlastné receptúry, ktoré obľubujú. Veríme, že zapojením detí do tejto aktivity sa nám podarí zvýšiť počet malých stravníkov v našich školských jedálňach. Receptúru môžete doručiť vedúcej ŠJ na adresu jedalen@zspa.sk do 29.2.2016 na priloženom vzorovom tlačive. 

Tlačivo vo formáte .pdf

Tlačivo vo formáte .doc

Oznam