Novinky

06.04.2016 20:08

Projekt


Innovative Kid (iKid) sa zameriava na implementovanie podnikateľských zručností do vzdelávacieho procesu zážitkovou formou a podporu slovenských základných škôl v rozvoji kreativity a inovácií. Malé skupiny detí vo veku od 10 do 14 rokov pracujú pod vedením učiteľa a mentora z biznis prostredia na vytvorení vlastného startup projektu. 

 

iKid trvá približne 6 mesiacov a počas tohto obdobia jednotlivé skupiny kopírujú cestu, akou musia prejsť reálne začínajúce firmy. Od generovania nápadov, výber produktu, cez prieskum trhu, výrobu funkčného prototypu, až po vytvorenie vlastnej značky a marketingovej stratégie. 
iKid im počas tohto obdobia ponúka množstvo workshopov, exkurzií do zaujímavých slovenských firiem a inšpiratívne stretnutia s úspešnými mladými slovenskými inovátormi. 
Jednotlivé ročníky projektu končia súťažným finále pod názvom iKid Startup Awards. 

 

 Naša škola vytvorila v školskom roku 2015/2016 2 súťažné tímy pod vedením pána učiteľa Zamboriho a pani učiteľky Haščákovej. Oba tímy vymysleli svoj startup a realizujú stavbu svojho prototypu. V týždni od 9. do 13. mája prebehne školské kolo iKid, kde oba tímy predstavia a odprezentujú svoj startup. Video s ich prezentáciami bude zaslané do iKid centrály, ktorá rozhodne o víťazovi, ktorý školu zastúpi na finále 19.5.2016 v čase od 9.00 do 11.30 hod. v Design Factory v Bratislave.

Viac informácií o projekte nájdete na www.ikid.sk a na www.facebook.com